K3 HD DVB-T2: n maanpäällinen digitaalitelevisiovastaanotin

"Viestintäministeriö viivästyi siirtymiseen kahden viikon ajandigitaalitelevisio "- tällaiset viestit ilmestyivät tänään uutissivustoilla. On odotettavissa, että 14–15. Tammikuuta 2019 Venäjä siirtyy täysin digitaalisiin lähetyksiin, ja analoginen televisio on kytketty pois päältä.

Varaministeri A. Volin korosti, että analogista televisiota käyttävien venäläisten tulisi ajattelemaan uutta televisiota tai digisovittimien siirtämistä digitaalitelevisiolähetykseen liittyen, koska kaupungeissa, joissa on alle 100 tuhatta ihmistä, se tuotetaan samanaikaisesti.
Uuden 2018: n aattona alueellamme lanseerattiin täysimittainen DVB-T2-lähetys maanpäällisen digitaalisen televisioverkon kaikista kohteista.
Tässä suhteessa vastaanotin ostettiin (digitaalinenetuliite, viritin, digiboksi) K3 HD DVB-T2. Tämä laite vastaanottaa ja muuntaa digitaalisen televisiosignaalin ja sillä on useita käteviä lisätoimintoja.

Mutta ennen kuin siirryt suoraan ostotariin, yritän vastata vielä kysymyksiin.
Ensinnäkin, miksi tarvitsemme maanpäällistä digitaalitelevisiota (siinä muodossa kuin se on olemassa)?
Älkäämme keskustele television laadullisesta (sisällön) näkökulmasta, vaan harkitse vain kvantitatiivista.
Itse asiassa tänään kaikkiallaVain RTRS-1-paketti on saatavilla (se on ensimmäinen multipleksi), joka koostuu 10: stä pakollisesta julkisesta televisiokanavasta ja 3 radiokanavasta. RTRS-2-paketin (toinen multipleksi) lähetys, joka sisältää saman määrän kanavia, suoritetaan nyt vain neljästä lähes seitsemänkymmenestä toistimesta, laajennus odotetaan vasta vuoden 2018 lopussa. Kolmannen multipleksin käynnistämisestä ei edes puhuta.
Kuitenkin kaupungin tämä kysymys, kunnes uusi vuosi ei oleajan tasalla: pääkanavat ovat helposti ja helposti kiinni sisä- tai ulkoantennissa. Kaapelitelevisiotoiminnan standardipaketti (ilmeisesti hän jatkaa toimintaansa) - noin 50 analogista kanavaa erinomaisella laadulla sekä 20 digitaalista kanavaa lisäpaketissa. Internet-palveluntarjoajat tarjoavat laajan valikoiman sekä IPTV-pakettien määrää että kustannuksia - yhteensä yli 200 kanavaa (ilma-kanavapaketit ovat maksuttomia). Lisäksi edellä mainittujen maanpäällisten digitaalisten televisiolähetysten etuna on se, että kaikki paikalliset tv-kanavat lähetetään heille (operatiivista tietoa siitä, mitä kaupungissa tapahtuu, on tärkeää!). Varaministerin mukaan "kaikki alueelliset yhtiöt päättävät itsestään ja voivat lähettää" analogisesti "niin kauan kuin heillä on rahaa ja halua tähän."
Mutta kaupungin ulkopuolella maanpäällinen digitaalitelevisio on jonyt enemmän kuin merkitystä. Tässä on hyvä vuoristoinen maanpäällinen signaali, jota vaikeuttavat monimutkaiset vuoristoalueet, joilla on merkittäviä kohoamiseroja, pitkiä matkoja toistimiin ja radiohäiriöitä. Mobiili-internet on epävakaa, langallinen puuttuu.
Toiseksi, miksi ostaa erillisen digisovittimen, jos DVB-T2-dekooderit on jo rakennettu kaikkiin nykyaikaisiin televisioihin?
Kyllä se on, mutta se on edelleen toiminnassa.Monet vanhat televisiot, jotka voivat toimia vuosikymmeniä menettämättä suorituskykyä ja toimivuutta. Lisäksi digitaalisen yleisradiotoiminnan valintamenettelyn aikana myytiin huomattava määrä televisiovastaanottimia, joilla oli ”eurooppalaisen” dekoodereita, joita alun perin käytettiin DVB-T-standardissamme ja jotka, kuten tiedämme, eivät ole täysin yhteensopivia nykyisen DVB-T2: n kanssa. Ja asunnoissa jo pitkään ei ole yhtä televisiota, plus maalaistalossa, maassa - ne eivät todennäköisesti ole viimeinen sukupolvi.
Kolmanneksi, miksi ostaa vastaanottimen Kiinassa, jos ne ovat täynnä offline-myyntiä?
Itse asiassa elektroniikkaliikkeissä ja kodinkoneissaTeknikot ovat laajalti edustettuina DVB-T2-vastaanottimia noin samoilla hinnoilla. Periaatteessa ostospaikan valitseminen on niin sanottu maku ja mieltymykset. En tietenkään vaadi.

Nyt - ostosta.
Vastaanotin tulee täysimittaiseen vähittäiskauppaanPakkaus - 19,5 x 16,5 x 5,0 cm: n kokoinen pahvilaatikko, jossa on täysväritulostus. Sisällä - kartongin liner-osio, joka mahdollistaa kiinnitettävän vastaanottimen ja lisävarusteiden sijoittamisen ja kiinnittämisen.
Laatikko sisältää tuotteen tärkeimmät tekniset tiedot:

Myyjä kääritti laatikon huolellisesti pehmustemateriaalilla joka puolelta, joten lähetysprosessissa ei laatikko eikä sen sisältö ole täysin vaurioitunut.

Paketti sisältää:
1. Vastaanotin.
Se on pieni ja kevyt muovilaatikko (koko 12,5 x 9,0 x 3,0 cm, paino 173 g) mustana.

Kotelon ylä- ja alaosassa onpaljon tuuletusaukkoja. Tulevaa ostoa valittaessa kiinnitin huomiota siihen, että samankaltaisten vastaanottimien katsauksissa mainitaan usein niiden vahva lämmitys työn aikana. Siksi pysähdyin mallille, jossa oli eniten tuuletusreikiä, ja sijoitin ne rungon ylä- ja alaosaan paremman konvektion aikaansaamiseksi. Enkö tiedä, auttaako se vai ei. Prosessissa keho lämpenee 44-45 ° C: een.

Yläpaneelissa on myös pieni LED (toimintatilassa se on vihreä ja lepotilassa se on punainen).

Segmentin ilmaisin keskellä etupäässä(Laitteen päälle / pois päältä näkyy On / OFF, kanavanumero - esimerkiksi C001, toisto ulkoisesta mediasta - Usb). Vasemmalla alhaalla on fyysisiä POWER on / off- ja CH-kanavia ja CH + -näppäimiä. Tämän mallin suosio tehtiin myös näiden painikkeiden läsnäolon takia: kaukosäätimen toimintahäiriön tai katoamisen yhteydessä laitetta voidaan edelleen käyttää - tämä on kätevää.

Antenniliittimet sijaitsevat takapäässätulo koaksiaalikaapelille, USB-tulolle, HDMI-ulostulolle ja komposiittisille RCA-lähtöliittimille. On huomattava, että liittimet ovat hyvin välimatkan päässä, joten kaapelit ja flash-asemat eivät häiritse toisiaan, niiden liittäminen ja irrottaminen on helppoa ja helppoa.
Sisäänrakennettu virtalähde, 100-250 V, 50/60 Hz, verkkojohto, jossa on pistoke (ei tarvita sovitinta), riittävän pitkä (1 m). Käyttötilassa virrankulutus on 4,7-5,3 W, valmiustilassa - 0,6 W.
2. Kaukosäädin.

Yksinkertainen ja kätevä. Koko on suhteellinen (4,5 x 2,1 x 15,1 cm). Muoto on ergonominen, mukava kädessä. Kaksi paristoa (ei sisälly toimitukseen).
3. Komposiittinen AV-kaapeli.
Pituus on 94 cm, suorituskyvyn laatu ja odotettu luotettavuus ovat hyvin keskimääräisiä, mutta se vastaa sen tehtäviin.
Muuten HDMI-kaapeli ei sisälly toimitukseen. Mutta tämä ei mielestäni ole ongelma: kotitaloudessa on varmasti tällainen kaapeli.
4. Ohjeet.
Yhteys on helppoa: sinun on liitettävä antennikaapeli vastaanottimen ANT IN -liitäntään ja HDMI- tai RCA-kaapeli vastaanottimen ja television vastaaviin liittimiin.
Asennus on yksinkertaista ja intuitiivista. Alkuvaiheessa on tarpeen valita kieli (venyttely, muuten melko hyvä), maa ja käynnistää automaattinen kanavahaku.

Valmis!

Kuvaruutuvalikko on myös helppoa.

Testaamme.
Ensimmäisessä paikassa (kaupunki, toistin lähessuorassa näkökentässä) antennina käytettiin huoneen teleskooppiantennia joidenkin vanhojen televisioiden avulla. Kuitenkin tällaisissa kasvihuoneolosuhteissa voit yleensä kiinni koaksiaalikaapelin riisuttuun pituuteen, joten se ei näy.
Mutta toisessa paikassa, johon itse asiassaostettiin vastaanotin (kaupungin ulkopuolella, vaikea maasto, hyvin kaukana toistimesta - lähes teoreettisen peittoalueen rajalla), kaikki on vakavampaa: ulkoinen antenni, jossa on signaalivahvistin, mastossa.
Kuva ja ääni, kuten digitaalitelevisiosta odotettaisiin, on korkealaatuista, vastaanotto on vakaa.
Vastaanottimen lisätoiminnoista, jotka liittyvät suoraan televisiolähetyksiin, haluan korostaa kahta ilmaa - ilmaa ja Timeshiftia (viivästynyt katselu).
Ensimmäisellä kerralla voit tallentaa otteen lähetyksestä vastaanottimen USB 2.0 -porttiin kytketyllä ulkoisella tallennusvälineellä. Esimerkiksi flash-asemassa.
.Mts-tiedoston parametrit:

10 minuuttia tallennusta painaa 217 Mt.
Tämän jälkeen tiedosto voidaan toistaa sekä vastaanottimessa että missä tahansa laitteessa, jossa on videosoitin, mukaan lukien tietokone, älypuhelin jne. Voit kuitenkin tallentaa vain katsomasi kanavan.
Toisen toiminnon avulla voit asettaa yleisnäkymänkeskeytä ja jatka selaamista siitä hetkestä, kun lopetat. Taukon aikana kuva ja ääni tallennetaan myös ulkoiseen mediaan, joka on liitetty USB-porttiin (puskurikokoa voidaan muokata valikossa).
Timehift.ts-tiedoston parametrit:

Lisäksi tietysti on tekstitelevisio ja annotoitu ohjelmaopas (ohjelmaopas).
Niistä toiminnoista, jotka eivät liity suoraanTV, voit huomata sisäänrakennetun mediasoittimen: äänen, valokuvan, videon ja pelata omia eetterisi tallenteita. Valitettavasti mediasoitin ei ole kaikkiruokainen: esimerkiksi se ei pelaa .mkv: ää eikä AC3-muodon ääntä. Videotarkkuus, joka on enemmän kuin FullHD, ei myöskään menetä, mutta tätä ei voitu odottaa. Ongelma on tietenkin helppo ratkaista muuntamalla tiedostoja.
Yleensä K3 on DVB-T2: n maanpäällisen digitaalitelevision yksinkertainen ja kätevä vastaanotin.
Osto on tyytyväinen.
Kiitos huomiosta!